About Us


Op de vraag "wat krijg ik voor mijn Rho Chi lidmaatschap?", zijn dit de 10 belangrijkste voordelen van lidmaatschap:

 1. 1. Rho Chi is onderdeel van Sigma Theta Tau International (STTI), waardoor wij een zeer omvangrijk netwerk zijn van verpleegkundigen werkzaam op alle niveau’s en terreinen van de gezondheidszorg. STTI heeft 490 chapters met 125.000 leden, in 90 landen en op alle continenten. Het lidmaatschap van Rho Chi / STTI opent deuren voor je op internationaal én nationaal gebied.

  2. De leden van STTI leggen een accent op verpleegkundig leiderschap en professionele ontwikkeling. De Leadership Summit die wij in Rho Chi met STTI headquarters hebben georganiseerd in 2011 is hiervan een voorbeeld en we organiseren een mentorprogramma voor het ondersteunen van aanstormend talent.

  3. Internationaal voeren wij onderzoeks- en ontwikkelprojecten uit op verschillende gebieden, er is hierbij samenwerking tussen de verschillende landen.

  4. Je komt in aanmerking voor subsidies (grants) van STTI voor grote en kleine onderzoeksprojecten. http://www.nursingsociety.org/Research/Grants/Pages/Grantsbydate.aspx

  5. STTI geeft in eigen beheer boeken uit, gericht op de klinische praktijk, research en EBNC.

  6. In 2013 is STTI, Rho Chi-at-large chapter gestart met de organisatie van jaarlijkse congressen samen met V&VN Wetenschap in Praktijk, gekoppeld aan de inductie van onze nieuwe leden. We sluiten de dag af met een netwerkdiner in het Academiegebouw te Utrecht.

  7. STTI organiseert jaarlijkse en tweejaarlijkse congressen. Zoals: the Annual Research Conferences, in 2012 in Brisbane Australië, 2013 in Praag en in 2014 in Hongkong. Het tweejaarlijkse congres (the Biennial) in november 2015 gehouden in Las Vegas, USA.

  8. Ook binnen STTI regio Europa is er sterke samenwerking met de andere Europese chapters. Een aantal Rho Chi leden zijn actief in de European Commity. STTI regio Europe organiseert jaarlijks een congres. Op 12-14 juli 2012, was de 1e “STTI European Regional Conference”, met als titel: Diversity across Europe: Implications for Nursing. De conferentie werd bezocht door verpleegkundigen van 25 landen en een groot succes. Het 2e regionale congres, werd gehouden in Gothenburg, Zweden, dd. 16-18 Juni 2014. Van 6-8 Juni 2016 organiseerde Rho Chi-at-Large chapter het 3e Europese Congres in het Academiegebouw te Utrecht. Het thema is Leadership in nursing scholarship, Practice and Education: how to impact nursing as a caring profession globally. In juni 2018 wordt het STTIEC gehouden in Cambridge, Groot Britanië.

  9. Als lid krijg je 4 x per jaar gratis thuisgestuurd het Journal of Nursing Scholarship, een wetenschappelijk peer reviewed tijdschrift en je krijgt korting op WorldViews on Evidence Based Practice en verder kun je je abonneren op nieuwsbrieven over allerlei onderwerpen. http://www.nursingsociety.org/Media/Pages/ImpactFactors.aspx

  10. Bij STTI kun je (betaald en gratis) online courses volgen over bijvoorbeeld agitatie bij mensen met dementie of over palliatieve zorg.

  Dit zijn een paar van de positieve aspecten van het lidmaatschap van Rho Chi en STTI, maar het is natuurlijk ook afhankelijk van wat je zelf ervan maakt. En het is ook vooral inspirerend en leuk!

En lees ook eens dit artikel:
Voor betalende leden ook zichtbaar in pdf